Suomenlampaan talja, pituus 104 cm x leveys 84 cm, Wiljakka

104,90

1 varastossa

Tuotetiedot

Wiljakan tila kasvattaa suomenlampaita Ikaalisissa, Pirkanmaalla. Wiljakassa kasvatetaan kaikkia suomenlampaan värejä ja kaikki taljat myydään luonnollisen värisenä.

Tämä vaalea talja on erityisen hienovillainen ja sitä kannattaakin ravistella käytön jälkeen. Kampaaminen sormilla estää villan huopumista. Jos taljan päällä istutaan jatkuvasti, taljaa kannattaa harjailla. Näin sen käyttöikä pitenee.  Villan pituus on yli 8 cm. Koko on mitattu taljan nahkapuolelta.

Ikaalisten Heittolan Wiljakka on ikiaikainen satakuntalainen talonpoikaistalo [1990-luvulta Pirkanmaata], joka on tunnettu kantatalona ensimmäisestä maakirjasta 1540 lähtien. Heittolan kylän talonpoikastalot ovat ja ovat olleet Hartus, Kauppila, Nyppeli, Upari ja Wiljakka. Uparin talo todennäköisesti liitettiin Wiljakkaan 1540-luvulla. Wiljakan tilan talouskeskus sijaitsee edelleen samalla Heittolanlahden rantatöyräällä Vääräjoen jokisuistossa, jossa sen tiedetään koko historiallisen ajan olleen. Arkeologisten inventointien perusteella Heittolan kylä on asutettu viimeistään rautakaudella.