Vuokralampaat

vinjetti Maisemanhoito

Lammas on tehokas maisemanhoitaja, mutta ilman hoitoa ja seurantaa sekään ei pärjää. Vuokraamme raivattavan kohteen vaatimusten ja tarpeiden mukaan pieniä ja isompiakin lammaskatraita niin lyhyiksi kuin pidemmiksikin ajoiksi.

Koska lammas on laumaeläin, pienin vuokrakohteeseen lähtevä lauma on kolme eläintä, mutta mitä isompi on katras, sitä tyypillisempää lammaselämää vuokraaja pääsee kokemaan.

Vaikka lammas ei herkin märehtijä olekaan, se valikoi ruokansa tarkkaan. Hyvällä lammaslaitumella on sekä suojaa että monenlaista kasvustoa. Suurinta herkkua ovat lehtevät kasvit, kuten pienet pensaat (etenkin pajut) ja lehtevä heinä. Kortinen ja korkea heinä maistuu yleensä viimeiseksi, maitohorsman vuosikasvu häviää parissa päivässä.

Palveluumme kuuluu myös aitaustarvikkeiden vuokraus ja kuljetamme sekä eläimet että aitaustarvikkeet tulevalle laitumelle. Vuokraajat ohjeistetaan lampaan hoitoon ja tarkkailuun ja tilan väki käy säännöllisesti tarkastamassa kaikki vuokrauskohteissa laiduntavat eläimet.

mj_2014_152

vinjetti Kesälampaita?

Kesälampaita suunnitellessasi huomioi, että jo kolmelle lampaalle kannattaa harkita reilua laidunta. Pihan ruohonleikkaajiksi lampaista ei ole, ellet halua syöttää niille myös kaikkia istutuksia. Hehtaarilla on yleensä kolmelle lampaalle pidemmäksi aikaa syötävää, pienempää aluetta suunniteltaessa kannattaa varautua lyhyeen vuokrausaikaan. Palveluumme kuuluu myös päivystys, jotta karkailuilta vältyttäisiin. Lammas on vallan viisas eläin suunnittelemaan pakoreittejä, mikäli juuri hänelle mieluisa eväs on päässyt aidan sisäpuolelta loppumaan.

Lampaat tarvitsevat laitumelle hyvien aitojen lisäksi sääsuojan sekä sadesuojaksi että varjoksi. Opastamme aina aitojen sekä suojien rakentamisessa ja tarvittaessa osallistumme myös työhön. Tilan väki tarkastaa aitauksen aina ennen eläinten päästämistä laitumelle.

Toimitamme myös laidunkaudella tarvittavat kivennäisrehut sekä suolakivet, vuokraaja on velvollinen pitämään riittävästi puhdasta vettä eläinten saatavilla. Kuumina aikoina vettä kuluu hurjasti ja vesi on myös vaihdettava säännöllisesti.

Tilamme lampaat ovat tottuneet ihmisiin, joten eläinten käsittely ja hoito on helppo oppia. Kysy rohkeasti lisätietoja ja maisemanhoitotarjousta meiltä!