”Eläimelliset” lastenryhmät

vinjetti Lammastilan puuharyhmä

Jännittääkö lastasi sosiaaliset tilanteet? Onko uusien kavereiden löytäminen vaikeaa? Haluaisiko hän tutustua eläimiin ja toisiin lapsiin lammastilan rauhallisessa ympäristössä?

Lapsilla voi olla erilaisia arjen haasteita ilman diagnoosejakin. Lammastilan puuharyhmässä heille on tarjolla vertaistukea ja mukavaa tekemistä eläinten kanssa.

Tutkimuksissa on todettu, että eläinten hoitaminen ja niiden kanssa puuhastelu helpottavat keskittymistä ja rohkaisevat vaikeissa tilanteissa. Haluaisimme löytää pilottiryhmään lapsia, joilla on haasteita vuorovaikutustaidoissa, ja kavereiden löytäminen voi olla vaikeaa. Kiinnostus eläimiä ja maatilalla touhuamista kohtaan on luonnollisesti plussaa. Lapset voivat tutustua muihin samanhenkisiin lapsiin pienessä ryhmässä (4-6 lasta), turvallisessa ympäristössä ja ohjatusti – mukavan tekemisen ohessa.

MITÄ: Tutustumme tilan eläimiin ja eläinten hoitamiseen – sekä tietysti hoidamme eläimiä yhdessä. Tilan eläimet on opetettu kohtaamaan erilaisia ihmisiä ja monenlaiseen tekemiseen. Rauhoittumalla eläinten parissa lapset saavat onnistumisen kokemuksia ja ylittävät itsensä. Tilalla on lampaiden lisäksi kani, poneja, kanoja, kissoja ja koiria.

Vanhemmille on tarjolla ryhmän aikana vertaistukea ja vaikkapa iltalenkki. Tilan kahvila on myös avoinna.

MISSÄ: Hakamaan lammastilalla, noin 28km Jyväskylän keskustasta ja 15km Petäjävedeltä
Metsäkulmantie 543, 41900 Petäjävesi, https://goo.gl/maps/tXtJp2g9GPp

MILLOIN: torstaisin klo 17.30–18.30, aikavälillä 25.10.–29.11. = 6 kertaa

KENELLE: noin 7–9-vuotiaille lapsille
* haasteita vuorovaikutuksessa
* vaikea löytää kavereita ja solmia kaverisuhteita
* kiinnostunut eläimistä ja maatilaympäristöstä

KUKA: Ryhmää ohjaavat valmistuva toimintaterapeuttiopiskelija ja eläintenhoitaja.

HINTA: pilottiryhmässä 50 euroa / lapsi

ILMOITTAUTUMINEN: viimeistään 30.9. tästä linkistä: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScM66gh8OmHa6m84yudxnupUqR1XqGEXeO9V-A4x5VNHjvYMw/viewform

Lisätietoja tilan emännältä: Maija Suutarinen,  maija@hakamaanlammastila.fi tai 0405065372.

HUOMIO! Liikuntapainotteista puuharyhmää testataan alkuvuodesta 2019!