Viimeiset pari vuotta ovat olleet vaikeita niin meillä Hakamaalla, kuin muuallakin. Pandemian jälkeen alkoi sota, mikä mullisti lopullisesti tuntemamme maailman. Me kaikki olemme joutuneet huomaamaan, miten ison maailman mullistukset osuvat myös meihin pieniin ihmisiin.

Emännän sairastuminen vuonna 2021 sekoitti tilan toiminnan pitkäksi aikaa ja lääkärien ohjeita noudattaen lammastalous sellaisena, kuin me siihen olimme jo ehtineet tottua, päättyi tilalla syksyllä 2023. Jostain oli pakko luopua, kun väsynyt ja rikkinäinen keho ei enää päivittäistä fyysistä työtä kestänyt. Muutos oli iso ja odotettua raskaampi, vaikka päätös tehtiin järjellä. Lääkäri muistutti, että kun eläkeikään on aikaa melkein 30 vuotta, ei kannata ihan vielä itseään kokonaan rikkoa.

Lampaita jäi tontille lemmikkistatuksella ja parhaat jalostuseläimet muuttivat uusiin koteihin. Osa geenipankiksi siltä varalta, että toiminta vielä parantelun jälkeen joskus käynnistyisi ja osa ihan uusien tilojen aloitusta tukemaan. Kannattaa ottaa Instagramissa seurattavaksi @linkullaspinneri. Siellä asustelee joukko meidän mammoja 2023 syntyneine uuhikaritsoineen. Ensimmäiset villatkin jo lähtivät lankana myyntiin tästä uudesta kehräämön ja tilan yhdistelmästä. Toivotamme kaikin tavoin onnea rohkeille yrittäjille Inkooseen!

Kuluvan vuoden aikana saimme kaikesta huolimatta viihdyttää yllättävän isoa joukkoa ihmisiä erilaisissa tilaisuuksissa. Kiitos teille kaikille vierailuistanne! Alkavana vuonna siirrymme jälleen säännöllisempiin aukioloihin ja aloitamme vuoden alusta ravintolaillat aina jokaisen kuun ensimmäisenä lauantaina. Lähiruokaillallisia tarjoillaan yhdessä kattauksessa lauantaisin 6.1., 3.2., 2.3., 6.4. sekä 4.5. Lähiruokaillallisiin voit varata paikkasi (myös lahjakorteilla) joko sähköpostitse info@hakamaanlammastila.fi tai puhelimitse 040 506 5372. Verkkokauppakin aukeaa vielä tämän vuoden puolella päivitettynä versiona.

Yksityistilaisuuksia järjestämme edelleen normaalisti.

Kiitämme kaikkia asiakkaitamme sekä meitä tukeneita ihmisiä ja yhteisöjä. Ilman teitä emme olisi näistä vaikeista ajoista selvinneet.

Rauhallista loppuvuotta ja onnellista uutta vuotta 2024!

Talja arkun päällä