Tilan esittely ja henkilöstö

Hakamaan historiaa ja taustoja

Hakamaan synty

Päädyimme Tampereelta maalle Keski-Suomeen, kun toteutimme pitkäaikaisen haaveemme ja ostimme Petäjävedeltä Hakamaan tilan vuonna 2010. Aikomuksena oli ostaa koti, jossa on tilaa tuottaa lähiruokaa perheen omiin tarpeisiin, sillä ajatus ruokatuotannon epäeettisyydestä tuntui meille kestämättömältä.

Aluksi tilallemme muutti kolme kesälammasta maisemanhoitotehtäviin. Ensimmäiset karitsat syntyivät puolivahingossa pari vuotta myöhemmin, kun eläkeikäiset uuhet tulivatkin kaikkien yllätykseksi tiineeksi. Harrastusmielessä alkanut lampaankasvatus muuttui liiketoiminnaksi, kun rakensimme tilalle lampolan vuonna 2014. Halusimme alusta asti pyörittää tilaa avoimin ovin, siten että kuka vaan voisi tulla katsomaan mistä liha on peräisin ja kuinka eläimistä pidetään huolta. Tästä alkoi myös matkailupalveluiden tuottaminen.

Halusimme tuottaa ruokaa lähellä ja luonnollisesti, ilman, että aiheutamme suuria muutoksia ympäröivässä luonnossa. Ruokatuotannon tulee olla eettistä ja oikeudenmukaista siihen osallistuville ihmisille ja eläimille, siksi kaikki yhteistyötilamme jakavat kanssamme samat arvot. Haluamme opettaa asiakkaillemme, että yksinkertaisista ja puhtaista raaka-aineista saa tehtyä maukasta ruokaa. Tahdomme tarjota tilan vierailijoille aitoa luonnonläheisyyttä ja rauhaa. Tilamme eläimet ovat hyviä läsnäolon opettajia. Kun ihminen on rauhallinen, eläinkin on ja uskaltaa tulla ihmisen lähelle.

Vaikka muutimme maalle luonnonrauhan ja hitaamman elämän perässä, on arki maatilalla kiireistä ja syntyperäisille kaupunkilaisille välillä extremeä. Matkan varrelle on sattunut vastoinkäymisiä, ja monta kertaa olemme miettineet, että lähdetäänkö vai jäädäänkö. Onnistumisen hetket pitävät meidät kuitenkin täällä. 

Henkilöstö

Esittely ja henkilöstö

Maija Suutarinen

Tilan emäntä

Maija on intohimoinen kokki, innokas kehittäjä ja kokeilija. Maija nauttii eniten siitä, kun saa innostua uusista asioista ja kehitellä uusia ratkaisuja liittyen yritysten ympäristöasioihin, yritysten kehittämiseen, maatilamatkailuun ja kotimaiseen ruokaan. Hakamaan lammastilan lisäksi Maija toimii asiantuntijana muun muassa yritysten vastuullisuus-, kestävyys- ja ympäristöasioiden parissa. Maijan voi tilata puhumaan oman yrittäjätarinan lisäksi muun muassa maaseutuyrittäjyydestä, matkailun kehittämisestä sekä luonnonlaidunlihan tuottamisesta. 

esittely ja henkilöstö

Samppa Suutarinen

Tilan isantä

Samppa esittelee itsensä tilan vierailijoille nimellä Hakamaan lammastilan Orja numero 1. Mitä tahansa rikkinäistä Sampan käsiin antaa, se korjaantuu. Maalle muuton jälkeen Samppa on opiskellut metsuriksi ja tekee erilaisia, haastaviakin pihapuiden kaatoja. Korjausrakentaminen on aina ollut lähellä Sampan sydäntä ja Hakamaalla suurin projekti on tähän mennessä ollut Vanhan talon, eli puodin uudelleen rakennus. Muiden töiden ohella Samppa opiskeli hirsirakentamista ja kengitti ja muutenkin peruskorjasi asuinkelvottoman rakennuksen asiakaskäyttöön. 

esittely ja henkilöstö

Osku ja Kinkku

Logistiikkayksikkö

Logistikkomme Osku ja Kinkku toimittavat myös kunto-ohjaajien virkaa pakottamalla ihmisiä sekä talikon varteen että lenkkipolulle.
esittely ja henkilöstö

Turva ja Roosa

Turvallisuusyksikkö

Turvallisuusyksikön brutaali voima ja pelote-yksikkö.

esittely ja henkilöstö

Risto-Katti Höö

Turvallisuusyksikön päällikkö

Saalistaa kettuja ja jyrsijöitä.

Hakamaan Lammastila toimii Keski-Suomessa Petäjävedellä. Olemme aidosti erilainen lihan- ja elintarvikkeiden tuottaja. Eettisyys, reiluus ja läpinäkyvyys sekä ympäristön arvostus ohjaavat toimintaamme. Me ja kaikki yhteistyötilamme noudatamme samoja arvoja ja tuotantoperiaatteita, joissa eläinten ja ympäristön hyvinvoinnista ei tingitä.

Osoite

Metsäkulmantie 543
41900 Petäjävesi

Tilapuoti

Sopimuksen mukaan.

Soita

Puh. 040 506 5372

Kirjoita meille

maija@
hakamaanlammastila.fi

tai käytä alareunan ota yhteyttä -lomaketta.