Päädyimme Tampereelta maalle Keski-Suomeen, kun toteutimme pitkäaikaisen haaveemme ja ostimme Petäjävedeltä Hakamaan tilan vuonna 20XX. Aikomuksena oli ostaa koti, jossa on tilaa tuottaa lähiruokaa perheen omiin tarpeisiin, sillä ajatus ruokatuotannon epäeettisyydestä tuntui meille kestämättömältä.

Aluksi tilallemme muutti kolme kesälammasta maisemanhoitotehtäviin. Ensimmäiset karitsat syntyivät puolivahingossa pari vuotta myöhemmin, kun eläkeikäiset uuhet tulivatkin kaikkien yllätykseksi tiineeksi. Harrastusmielessä alkanut lampaankasvatus muuttui liiketoiminnaksi, kun rakensimme tilalle lampolan vuonna 2012? Halusimme alusta asti pyörittää tilaa avoimin ovin, siten että kuka vaan voisi tulla katsomaan mistä liha on peräisin ja kuinka eläimistä pidetään huolta. Tästä alkoi myös matkailupalveluiden tuottaminen.